klik dulu baru tau....

Jumaat, 1 Januari 2010

WelCome New Year.........


Aku tak tau ape yang aku nak citekan ...layan je la ape yang ade dlm kepala otak aku ni...hehehehe...kalo sebut tahun baru mesti org tanya ape azam baru...AZAM(saja aku bold kan supaya aku sedar ape aku nak citekan )..aku lebih suka guna word planning atau perancangan coz azam ni cam tak bape konkrit...ntah2 tak sampai ujung thn aku dah lupa apa azam aku so..

Perancangan aku tahun baru ni:

a) sambung belajo- make sure dapat 3.5 above(cam bijok je pala otak aku ni) supaya bila dah abis belajo aku tak perlu tanggung utang...hehehhe..leh senang lenang ngan wit gaji aku tanpa memikirkan utang belajo blum d selesaikan ...

b) Aktif ngan OISCA - start tahun ni aku nak jadi org gila kose dalam oisca...hapuskan birokrasi dalam oisca (ceh cam ahli politik je)...hehehe..aku pun dah ade jawatan dalam oisca...camne aku dapat jawatan ni?(pasal aku sorg je pompuan yang datang yg dtg meeting baru ni....hehehhe bukan sbb aku best pun)tapi ok je..aku terima kenyataan ni ngan redha..

c) Buat lawatan ke Oisca Indonesia - ni janji aku dah lama ..aku nak jumpa kawan2 lama aku kat oisca jepun...jumpa dwi sensei..jumpa sofie san..jumpa dian san...erik san..harie san..ramai gak kawan aku kat sana ..

d) g lawat terai san kat myanmar(kekasih gelap aku kat jepun even dia ni lebih cerah dari aku)- nape lah dia nak jadi volunteer kat myanmar tu..jgn dia kawin ngan org myanmar dah le..kalo dia jadi boluntia kat cni kan best...hehehhee...

e) cari calon suami ( ni stetment yang paling desperate aku rasa) - Aku doakan dipermudah jodoh aku dah le...ade ke takde depends pada my destiny..takde lah aku nak salah sesape kalo takde jodoh ..hehhehe..so dun worry be happy..
happy..happy...hehhehee

f) perbaiki diri( ini yg terbaik sebenornya)...cuba ko ikut contoh jaja(she is my idol) cool n positif je...baiki diri ko dulu sblum ko nak jadi yg terbaik buat org len...belajo menerima teguran org len...tingkatkan keyakinan diri...be more more funny to ur frenz...hehhehe..gembirakan hati org dulu..

apepun planning aku thn ni...moga dipermudahkan Allah...tahun 2009 telah berlalu..dan telah banyak kenangan pahit manis telah d lalui...smg tahun ini lebih baik dari thn sebelumnya...smg tiada tangisan duka...smg sume org yg aku sayang sentiasa sihat dan bahagia..

Selamat tinggal 2009..n yokoso 2010..

1 ulasan:

Affriza Ariff berkata...

salam umie.. hahhaa..kelako le blog ko ni.. aku baca gelak2 ni.. tbayang2 muka ko smbil bcerita dgn gaya2 ko tu.. nnt ko dh start blajo kta jmpa k.. smoga ko sukses!

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?