klik dulu baru tau....

Khamis, 10 Jun 2010

ye..ye..musim orang kawin...
















Copy dr gugel search.tq

Salam sesama insan...





nak nulih ni kena ade mood gak...hehheee...rupanya bukan senang nak jadi penulis ni...skang ni dah musim cuti sekoloh so banyak la kad jemputan kawin d terima ke alamat umah aku ni ha....aku suka sangat g majlis kawin sedara mara ni..tapi tu la semenjak dah makin tua dah lemau je nak melangkah ke umah kenduri kawin sedara mara ni...bukan menda..malas nak dengar dan menjawab ngan soklan2 makcik yg kepoh(ayat tak puas hati ke mie)hehhehee...sket je aku tak puas hati ...bukan menda ape sangat pun..aku pun tak pernah kisah pun hal umah org lain ..ada anak dara tua ke muda ke...ade bujang terlajak ke...aku tak amik kisah pun..sume umah ade cite tersendiri kan..





ye la..dah makin tua ni cepat je sensetip...tua sangat la ko...yg aku pelik ni ade plak baru je dapat kawin(ayat kuang ajo) terus je sesedap cakap kat aku..jgn memilih sangat...jgn lambat sangat ...wei la...dia pun lmbt gak kawin...aduih dulu dia ni memilih kot...hahhahaha ...suka ht aku la nak memilih ke tak nak...mana la tau sekali tersangkut ngan kerabat d raja ke...datuk paduka yg single lagi ke..hahaa...baru ko nak cakap nyesal dulu tak memilih..hhahahaha....





bila org tanya..Umie nape lom kawin lagi?bila2 nak kawin?umo ko makin meningkat...dulu2 aku selalu jwb ....malas nak fikir...blom masanya lagi..tak sampai lagi jodoh...skang jawapan aku plak..dengan konfiden aku jawab bila2 masa je...hahhaaa...cam dah ade calon je ko ni mie...lantak la korang...





buat pertama kali dalam tahun ni aku memunculkan diri selepas menyepi selama beberapa bulan dari muncul di kenduri kawin iaitu kenduri adik sepupu aku d penang...hehhee..pasal jauh je aku join...kalo tak aku malas nak join...kejam gak aku ni...hehhehee...tak caya?...percaye la......hhehheee...


mmg kagum aku ngan diri aku ni ha,...dah lama tak menyibuk dalam hal2 org kawin...


sabtu ni plak(12hb6) sepupu aku plak tunang.... sebaya ngan aku gak...bgs la...aku ucapkan tahniah...jgn peduli kalo org nak cakap apepun...lambat ke cepat itu Allah punya kuasa....hehehhee...





sebenarnya aku kena selalu bertapa supaya dapat kuatkan tenaga dalaman aku. supaya ilmu persilatan aku takkan luntur ..pantang nya aku tak leh g kenduri kawin...hahahhaa...ayat mmg celaka.(kasar sket)..





so kepada kawan2 dan sedara mara yg aku tak g kenduri kawin korg,jgnla korg kecik hati plak ngan aku...time kenduri aku nnt..aku ttp akan jemput korg..(aku ingat kena wat cabutan bertuah kete sebiji baru ramai confirm nak dtg..hahhahaa)





apepun..terima kasih kerana menjemput family aku ke majlis korg...jauh ke dekat..datang ke tak...majlis tetap akan d lansung tanpa kehadiran aku..ingat tu...Aku mendoakan kebahagian korg..tak kirala aku knl ke tak korg...hehhehee..





peace.

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?