klik dulu baru tau....

Jumaat, 4 September 2009

Ayah yang ku kenali..

Love u ayah…
Aku tak bape rapat sangat ngan ayah aku….dr aku kecik dia asik sibuk je…subuh dah kuar keje then dlam kul 8 mlm baru dia balik,time tuh umah dah sunyi sepi pasal ayah aku tak suka bising bila dia balik…ye la ayah aku balik mesti penat so time tu la dia nk rest….time aku kecik2 aku tak ppernah amik tau pasal ayah aku ni,,,bg aku dia garang..time cuti sabtu ahad asik suh cabut rumputla…bersihkan longkang la…macam2 la keje untuk bersihkan rumah…so aku selalu fikir x best la ayah ade kat umah..asik kene wat keje je..time cuti langsung takleh pegi main…ehhehehhehe…biasa la dak nakal cam aku mana leh duk diam je….aku ngan abg n kakak aku selalu kena rotan…ade je yg tak kena …tu cite time aku sekolah rendah la…
bila masuk alam remaja,sedikit demi sedikit mula berubah ,,ayah dah tak rotan aku lagi tapi lebih banyak menggunakan kata2…mak oi kalo dia marah kata2nya pedas woi….lagi pedas dr asam pedas mak aku buat…biasa la anak remaja mula la nak jadi pemberontak angkat sepanduk la…buat protes la…aku ni protes cara positif….tak cam budak remaja skang asal memberontak je jadi mat rempit,jadi bohsia…aku plak lain aku lebih suka baca novel..pasal bila baca novel aku leh layan cite tu ..cam duk kat dunia lain plak…kira ok la…dr jadi budak tak tentuarah…so aku mmg jarang cakap ngan ayah aku mayb pasal ideologi yg berbeza kot..
Sehinggalah ayah aku jatuh sakit kalo tak silap aku time tu aku dah hbs sekolah,gelabah gila satu family yelah ayah aku tak pernah sakit pun…koma plak tu kalo tak salah aku dalam 2 hr dia koma. Allah Maha Besar,ayah aku sedar je dia terus berubah..tak cam dulu lagi..mmg berubah habis…dah leh ketawa ngan aku ….cam tak caya je…sejak dr peristiwa tu aku ngan ayah jadi rapat….ade je cite kitaorg…aku suka ayah aku skang..
skang ni hubungan aku ngan ayah mmg susah nak faham,bila dekat je kitaorg asik gaduh je…tapi bila duk jauh baru ok…ntahla…aku pun tak tau nape jadi camtu…tp aku ttp sayang ayah aku..biarpun dia macamana sekalipun…
aku tak kisah kalo dia tak sayang aku pun,yg pntg aku tau aku sayang dia..aku tau dia akan bersama aku bila aku perlukan…aku harap aku dapat bahagiakan ayah ngan mak…aku doakan ayah dan mak aku sentiasa dlm peliharaan Allah S.W.T.tak kiralah berapa banyak pun ayah dalam dunia ni tapi aku tau aku cuma ade satu ayah je…aku harap korg pun hargai ayah korg…mayb cara kita dibesarkan berbeza beza tpi x kisah la yg penting hargailah ayah korg sementara masih ade masa…
sampai masanya aku terpaksa lepaskan ayah pergi juga…love u ayah..

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?