klik dulu baru tau....

Selasa, 7 Disember 2010

1 Muharram Detik Perjuangan..

1 muharram datang lagi.........alhamdulilah masih diberi umur yang panjang,harap anda semua x lupa untuk buat azam baru..umm..saya berharap tahun baru nie lebih baik dari sebelum nie,smg dapat keputusan pereksa yang cemerlang gemilang dan terbilang..Semoga dberi kesihatan dan fikiran yang baik untuk menjaga insan2 yang saya sayang.dulu masa sekolah ...dalam soklan pekse pendidikan Islam mesti ada kuo soklan ttg Penghijrahan Nabi Muhammad S.A.W...korang mesti masih ingatkan? so bila soklan camtu ditanya dalam pekse...saya akan menyanyi pelan2 lagu nasyid ni....heheh..kelakar lak ingat zaman2 sekolah dulu...lagu nie mmg saya akan ingat sampai bila2..jom2 nyanyi same2...(lagu ni mmg lagu sepanjang zaman..setuju?).ape2 pon Salam Maal Hijrah ye kawan2...sem0ga kamu semua berjaya di dunia akhirat..Apa yang penting sekali marilah kita bersama2 berusaha menjadi ummat Nabi yang lebih baik.

Satu Muharram Detik Permulaan
Perkiraan Tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan Umat Isla
m
Dari Kota Makkah ke Kota Madinah

Atas Keyakinan dan Iman Yang Teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar Bersatu
Rela Berkorban Harta dan Nyawa
Demi Menegakkan Islam Tercinta

Hijrah Itu Pengorbanan
Hijrah Itu Perjuangan
Hijrah Itu Persaudaraan
Hijrah Membentuk Perpaduan

Oleh Itu Mari Semua
Kita Sambut Maal Hijrah
Tingkatkan Semangat Tegakkan Syiar Islam
Untuk Sepanjang Zaman





THanks A Lot to Miss Aisya sbb bagi award comey n kecik ni...disertakan tag sekali..

Berikan satu nickname untuk pemberi award dan tag.
Aisya comey..


Ucapan untuk pemberi award.
Dengan kembang idung saya mengucapkan jutaan time kasih kat aisya comey sebab sudi bg award ni kat saya

List 6 of your fav. artist/band/group.
Mak Aih ramainya nak listkan..sebenarnya saya takde fav artist,,,saya minat muzik je..mana sedap didengar ..tula yg saya suka..hehhee..jgn marah


Last but not least Thanks juga kat miss in@ sbb bagi award ni kat saya..walaupun saya rasa award ni tak lawo saya tetap menerimanya ngan hati terbuka dan akan menepeknya(menampalnya) di blog saya..hehehhe(tak pueh hati la tu)


Peace..tak mo gaduh2 ye.

Isnin, 6 Disember 2010

Musim org kawin..yeyyeyeye..

Salam..
mesti korang kenyang perut bila hujung minggu kan??mesti banyak jemputan kawin yang korang terima kan?
saya tak mau cite panjang sangat pasal ni..just nak cite sket je..
semalam ade la pegi kenduri kawin kat kg saya ni...hehehehe..lawo pengantinnya...tapi saya takdelah nak amik gambo sbb saya pun tak rapat ngan keluarga pengantin ni ..just ngikut mak ayah je..hehhehee.....apa yang saya suka bila balik selalunya..pihak keluarga pengantin akan bg goodies bag untuk d bawa pulang...bese la kalo kat kg..mmg meriah..macam2 makanan ade dalam bag ni...ade coklat ..ade kerepek..ada pulut hitam la..ade tapai la...ade biskut la..ade kek la..mmg cenggitu la ..kalo dapat goodies bag ni...seronot...
ape yang saya nak cite ni...pasal isi dalam goodies bag yg saya dapat semalam...sama je macam selalu dapat...meriah ngan makanan..gambo makanan tak sempat nak amek..dah selamat proses dlm perut...tapi yg menariknya...keluarga pengantin ade bg door gift yang comey..hehehhee........ini dia..jeng..jeng.. dapat chopstick..hehhehee

.

Actually saya confuse ni...adakah pihak pengantin menyahut seruan 1Malaysia..supaya kita orang Melayu belajo makan mengguna Chopstick...hehehhee...Sorryla saya bukannya mempersendakan hadiah ni... orang bagi saya amik je la...kdg2 saya pun ade guna chopstick gak bila nak makan mee maggi...cuma saya x paham ape motif bg hadiah camni...yelah bg kat org kg plak tu ...Saya lebih suka dapat goodies bag yang penuh makanan ..hhehehehe.
Sebenarnya saya selalu mendengar keluhan dr kawan2 yang akan melangsungkan perkahwinan...ttg nak bagi apa pada tetamu...Apakah semuanya perlu nampak hebat d mata tetamu...?Pada saya tak perlula...mmg betul door gift tu untuk kenangan tapi kalo boleh bg la mende yang leh digunakan oleh tetamu bila diorg bawa balik umah nnt...jgn marah

Nak tau ape mak saya cakap bila tengok Chopstick tu...


"Adik amik satu,ayob amik satu....Boleh buat penunjuk ngaji kamu"heheheeeh

*Adik dan Ayob adalah nama timangan anak sedara saya.

Peace.Tak mo gaduh2 ye

Ahad, 5 Disember 2010

AWARD DARI MISS INA


Tq so Much Miss in@ diatas pemberian award ni..Muah..muah..Muah

Dan kepada sahabat2 lain nak award ni juga boleh amik disini k...SAYANG KAMU SUME JUGA..

Peace.

Sabtu, 4 Disember 2010

Saya sibuk Berkempen!!!


Salam..apa khabar sahabat2 ku?

Tajuk N3"Saya sibuk berkempen"..(mak aih umie PRU13 pun blom lagi ni..Mu kempen gapo ni??)..Sorry la beberapa hari ni saya mmg sibuk berkempen....tu yg tak bape nak update blog saya ni...mesti korang nak tau kempen apa???kalo korang perasan kat blog saya ni banyak dah saya tampal gambo2 yg kalo korang klik akan sampai ke dunia lain..tipu je..takde la ke dunia lain...pegi ke page atau website lain je..sume tu antara kempen saya..korang boleh bantu saya menyokongnya dengan klik saja pada pic yg saya letakkan tu...yelah sambil kita hidup di muka bumi ni..kena la buat amal kebajikan juga kan..
ni je la yg mampu saya buat..ok kat sini saya nak share sket beberapa info yg saya tau..kalo rasa info ni tak best..korang leh pejam mata k..hehehhee...bagi mereka yg tak tau je la...

1) korang tau tak page ape ni?korang pernah pg tak ke page ni?boleh klik di pic ni..


Website dimana para belia muda mudi berkumpul dan menyatakan suara masing2...dan yang paling best tu kita boleh dapat duit ngan menyertai online survey dan online advertising...tu antara sebab kenapa saya suka website ni..then sape kat sini suka YUNA?Yuna adalah duta bagi Youthsays.com ni.Tapi apa yang penting disini..disamping kita mencari duit poket tambahan untuk mengumpul duit belanja kawin ke..duit tabung PTPTN ke..duit tabung belajar kita..kita sebagai belia harapan negara masih boleh aktif menyertai kempen2 yang dianjurkan...macam yg telah saya buat dengan menyertai kempen2 berikut...
*kamu boleh klik di pic kempen saya ni juga..


Hari selamatkan bumi kita!!!

RAISE YOUR HAND .STOP CHILD ABUSE NOW!!!!!


SAVE JAPAN DOLPHIN!!!!!


Meh Jumpa kawan baru...! Cakap Hi je ..




Be one of the Top 15 fastest winners to compete for RM10,000!


Meh menonton TV9.

Apepun kempen yang saya sertai adalah untuk diri saya dan masyarakat kita ..saya cuma insan kecil dalam dunia ni..tapi mungkin dengan suara kecil saya ..dan bersatu dengan suara kecil kamu juga...ianya mungkin boleh mengubah dunia menjadi lebih baik..
Jika kamu ingin menjadi sebahagian lebih 200000 ahli Keluarga Youth.Com...kamu klik saja pic ni


Love Green N Peace.

Rabu, 1 Disember 2010

Lovely blog ke blog saya ni???hehehhee

Salam.
Ape cite ngan n3 diatas tuh...actually dapat tag under One lovely bLog..
saya pun tak bape tau sangat camne nak tagging org ke apa...almaklumla selalu je ketinggalan gerabak ketapi..dak2 skang ni advance betul...hehhehee..sebenarnya sblm ni pun ade gak di tag..tapi soklannya susah sangat...hehhehee..tak dapat la saya nak jawab...len kali bg soklan senang2 je k ...cam dak comey ni bagi...hehhee...dak comey yg saya citekan ni ialah..Cik Wan NurNabilah...blog dia mak aih lawo giler..sumpah i tak tipu tau..u tak caya u g sana tengoklah...
anyway sekali lagi dengan kembang idung saya ucapkan jutaan terima kasih ..arIgatou...Xiexie....kepada beliau(skema giler)..kerana sudi memberi award lawo nih...hehhehee..
Nak knl ngan pemberi Award ni klik je kat award ni

Lawo kan????

dan dengan senang hati saya saya cuba menjawab soklan yang telah diberi:

soalan 1: apakah makanan favorite kamu?
nasi ayam..nasi goreng..nasi lemak..nasi...bape banyak nasi da...senang cite..saya ngan nasi ibarat lagu dan irama(poyo lu umie..)

soalan 2: siapakah manusia yang kamu sayang?
Mok ngan ayoh.. adik beradik... sedara mara...bopren2(ramainya)..kawan2..

soalan 3: berikan award ni kepada 4 blogger kesayangan kamu.
mmg betul2 mencabar soklan ni..4 blogger je dia suh pilih..kalo boleh sume sahabat follower saya nak beri award ni..jgn kecik hati ye yg lain...saya tau kamu dah biasa di tagging..saya ni first time so nebes sket...jgn marah ye..
dan insan yg terpilih ialah..jeng..jeng..jeng...
Ni la antara blogger kesayangan saya(kamu juga saya sayang tau) :

Biawak Goreng Nadey
Dan sebenarnya..Semusim Rindu
Kau Untukku
Aura-Su-Aizal

PeaCe.
Nota kaki: happy sangat bila cik Nabila tulis camni
ni la 4 blogger yang kesayangan i:

Kamu kena faham ...


DATO' S M SALIM - CINTA DULU CNTA SEKARANG

Hai cinta dulu-dulu
Cinta malu-malu
Cinta dulu-dulu
Memang susah nak bertemu

Bila sudah dapat bertemu
Nak cakap apapun tak tahu
Tegak berdiri tersipu-sipu
Seram sejuk kaku membisu

Sejak kecil sudah diasuh
Pantang larang dipegang teguh
Mulia sungguh cinta dulu
Adat resam budaya Melayu

Alah cinta zaman sekarang
Sudah terlupa pantang larang
Cinta zaman sekarang
Di khalayak ramai dia pegang-pegang

Kalau ditegur dia meradang
Macam harimau nak menerkam
Maruah bangsa sudah terancam
Kerana perbuatan segelintir orang

Hidup penuh berpoya-poya
Kalau kahwin pun tak kekal lama
Bila dah dapat yang di idam
Habis manis sepah dibuang

Hai cinta dulu-dulu
Ikut nasihat ayah dan ibu
Cinta dulu-dulu
kalau nak kahwin bertanyalah dulu

Berisik-risk bertanya-tanya
Ayah dan ibu dan anak siapa
Bila sudah berumah tangga
Kekal hingga sampai ke tua

Cinta dulu cinta mulia
Ikut aturan budaya bangsa
Hidup mereka sungguh bahagia
Cangkul dan tanah memisahkannya

Nota kaki: saya sangat suka lagu ini dan mau share ngan kamu sumer..liriknya penuh bermakna..pasti muda mudi skang tak bape suka kan...cinta saya versi cinta dulu2 ye..(sbb tu la takde sape nak kan saya..hehhehe)..pegang situ tak boleh..pegang sini tak boleh..anyway amik kan pengajaran lagu ni ye..kalo kamu sayang pasangan kamu tunjukkan betapa kamu menghormati dia dengan menjaga maruahnya..peace.

salam sesama insan

Salam..Award pertama saya..


saya sungguh tak menyangka akan terima award ni...dengan kembang idungnya saya mengucapkan ribuan(sket sangat) ..jutaan terima kasih kepada Cik Lily kerana sudi memberi award ni pada saya..
Jika anda rasa ingin mengenali cik Lily ni..sila la klik kat award di atas tu..klik..jgn tak klik..
walau blog ni tak sehebat mana..saya tak kisah sgt pun..hehehhe..yg pnting dapat jumpa kamu sume di alam maya ni...luv u all

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?