klik dulu baru tau....

Sabtu, 9 Oktober 2010

Dosa 24 jam di facebook-Credit to Abdulhalimhamidi

Ada ape ngan Facebook????


Salam sesama insan...


hehehhee...berat sungguh tajuk n3 aku ni ha...cam penceramah plak...takde la aku nak kupas lebih2 pasal isu facebook ni...tapi sejak akhir2 ni banyak plak artikel pasal facebook ni...ade yg baik..ade yg buruk...ade yang ntah ape2...siap jadi tajuk atau topik bagi penceramah agama plak...so saja je la..nak chit chat ngan korang pasal ni...boleh kan..?korang suka ke tak...ko ttp kena terima gak pasal ni blog aku..hihihihih...lu kena beb!!!!!

Untuk pengetahuan korang2 sume..aku ni bukan la pengguna tegar facebook..aku masuk facebook just looking2 je..tgk kawan2 gaduh..tgk kawan2 ngata bos diorg..tgk kawan2 cite pasal kebahagian diorg..tgk kawan2 tunjuk gambar diorg yang buka aurat ...takde aurat..(ade ka umie)..ade yang separa buka aurat..ade yang tutup aurat(yang ni kawan yang bagus..hehhee..jgn marah)..tgk kawan2 bgtau diorg dah kapel(couple)...dah kawin...dah ade anak..dah beli kete baru..dah tambah anak...dah beli umah..dah naik gaji..banyak kan...aktiviti aku kat facebook...tapi sume just melihat kawan2 je...

Tu sume penting bg aku..sebab aku tau korang sume sihat2 ..makin bahagia...makin gemuk..makin kurus..makin lawa...makin comel..makin kaya...senang hati....dan aku tau kawan2 aku masih hidup(mak aii...)...korang mesti suka kan facebook kan????aku suka2 camtu je la...hehhee...yola tu umie...

tapi ada masanya aku sedih ngan kawan2 aku dlm facebook...(aku cuma add org yang aku kenal je dalm facebook aku ni ha...giler privacy aku ni..so sbb tu leh la aku katakan dlm list frenz kawan tu ..mmg kawan2 aku la...lg satu aku fair n square silap ..fair n circle la...takdela BFF(Best Friend Forever...betul ke korg ade bez frend selamanya????kalo camtu kubur kawan korg mesti duk sebelah kubur korg juga kan...heheh..senstip isu ni umie..ko jgn cari pasal..hahahhaa) dlm facebook aku...nnt ade plak yg kecik hati cakap aku pilih kasih padahal suma kawan2 aku baik2 ngan aku)..

nape aku sedih ngan kawan aku ?aku dah banyak kali dengar pasal gaduh2 dalam facebook ni...nape plak jadi camtu kawan?siap putus kawan..dan aku pun dah kehilangan atau bakal kehilangan kawan dalam facebook....pasal pe umie?biasalah ttg gossip2 le....pasal cite wall ke wall ni...so pada kawan2 yang rasa aku ni kawan korng..pepehal tanya aku baik2 bukan terus serang aku tak tentu pasal....pada aku tiap soklan mesti ade jawapan ..wei...aku dah cuba jadi kawan yang baik pada korg dengan tak komen ape2 pada wall2 korg(luahan perasaan ni..hehhehe)... patutnya kita jadikan facebook tu tempat untuk mengeratkan hubungan yg dah lama terpisah...cam jejak kasih tu ke...tempat untuk korg berkongsi info..tempat kita menjadi lebih baik dengan menjadi pengalaman kawan2 kita sebagai pengajaran....tempat kita belajar ttg org lain...kadang2 aku rasa lebih baik jgn komen ape2 kat wall tu drp ade org yg terasa atau berkecik hati ngan kita...sbb tu aku lebih suka mendiamkan diri...kdg2 terasa gak nak tegur kwn2 yang macam2 ragam ni...tapi yelah korg pun tau kebenaran tu kan pahit...huk..huk..huk..tersedak aku...


..aku tak cakap korang tak baik k...aku sedikit kesal je...so pada2 kawan aku yang terbaca blog picisan aku ni ha..jgn la salah anggap kt aku..kena sangka baik je kat aku k..sebagaimana aku pun bersangka baik ngan korng...korang jgn la heran nape aku jarang2 tulis kat wall tu...jarang2 komen pasal korang...jarang2 aku chat ngan korang..aku tetap ada disini..memerhati setiap wall kamu2...melihat komen2 kamu....katalah apa saja yang terbuku kamu tapi jangan la sampai mengguris hati org lain k...aku tak pernah kisah...dan aku tetap mendoakan kebahagian kamu2 sume...

finally..aku membuat kesimpulan bahawa aku masih menyukai facebook..so korang jgn la risau...aku takkan tutup akaun facebook aku..sampai masanya...aku cuma akan say goodbye je...hehehhehe..(dah lama ko tak jenguk friendster ..mie)
semoga kita saling ingat mengingati antara satu sama lain..
salam sesama insan..

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?