klik dulu baru tau....

Isnin, 6 Disember 2010

Musim org kawin..yeyyeyeye..

Salam..
mesti korang kenyang perut bila hujung minggu kan??mesti banyak jemputan kawin yang korang terima kan?
saya tak mau cite panjang sangat pasal ni..just nak cite sket je..
semalam ade la pegi kenduri kawin kat kg saya ni...hehehehe..lawo pengantinnya...tapi saya takdelah nak amik gambo sbb saya pun tak rapat ngan keluarga pengantin ni ..just ngikut mak ayah je..hehhehee.....apa yang saya suka bila balik selalunya..pihak keluarga pengantin akan bg goodies bag untuk d bawa pulang...bese la kalo kat kg..mmg meriah..macam2 makanan ade dalam bag ni...ade coklat ..ade kerepek..ada pulut hitam la..ade tapai la...ade biskut la..ade kek la..mmg cenggitu la ..kalo dapat goodies bag ni...seronot...
ape yang saya nak cite ni...pasal isi dalam goodies bag yg saya dapat semalam...sama je macam selalu dapat...meriah ngan makanan..gambo makanan tak sempat nak amek..dah selamat proses dlm perut...tapi yg menariknya...keluarga pengantin ade bg door gift yang comey..hehehhee........ini dia..jeng..jeng.. dapat chopstick..hehhehee

.

Actually saya confuse ni...adakah pihak pengantin menyahut seruan 1Malaysia..supaya kita orang Melayu belajo makan mengguna Chopstick...hehehhee...Sorryla saya bukannya mempersendakan hadiah ni... orang bagi saya amik je la...kdg2 saya pun ade guna chopstick gak bila nak makan mee maggi...cuma saya x paham ape motif bg hadiah camni...yelah bg kat org kg plak tu ...Saya lebih suka dapat goodies bag yang penuh makanan ..hhehehehe.
Sebenarnya saya selalu mendengar keluhan dr kawan2 yang akan melangsungkan perkahwinan...ttg nak bagi apa pada tetamu...Apakah semuanya perlu nampak hebat d mata tetamu...?Pada saya tak perlula...mmg betul door gift tu untuk kenangan tapi kalo boleh bg la mende yang leh digunakan oleh tetamu bila diorg bawa balik umah nnt...jgn marah

Nak tau ape mak saya cakap bila tengok Chopstick tu...


"Adik amik satu,ayob amik satu....Boleh buat penunjuk ngaji kamu"heheheeeh

*Adik dan Ayob adalah nama timangan anak sedara saya.

Peace.Tak mo gaduh2 ye

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?