klik dulu baru tau....

Khamis, 11 Februari 2010

Nikmatnya bila....


ni hao ma?wo jiao umi.wo shi ma lai ren.xie..xie..hehehehe...baru lepas kelas mandarin nih..sket2 boleh la...(poyo je ko umie)saja je nak tunjuk aku dah hafal sket2 bahasa mandarin...

dah lama tak menaip nih...bukan pe...penat+malas+buhsan..tapi aku still lagi aktif jalan2 g blog org len...saja je malas nak memblogging blog sendiri...hehehhee..


nape entry aku ari nih ttg nikmat...?

mmg nikmat bila ko dapat makan kan?tersangat2 nikmat bila tangan ko tak sakit so masih boleh suap nasi ke mulut ko sendiri..

so baca je la ape yang aku merapu ni...

nikmatnya bila dapat makan nasi bila time lapo...

nikmatnya bila dapat sendawa bila time perut kembung...

nikmatnya bila dapat berak bila sakit perut...

nikmatnya bila dapat bernafas bila rasa sesak dada..

nikmatnya bila dapat melihat..

nikmatnya bila dapat mendengar...

nikmatnya bila ada kawan..

nikmatnya bila ko bosan..

nikmatnya...nikmatnya..

banyaknya nikmat dalam hidup ni kan...

ko perasan ke tak...tak kirala kecik mana pun nikmat yang dapat....wajibla disyukuri...

hehehe....ape yang aku fikirkan skang ni?

nikmatnya bila dapat tido...bestnya....bestnya....nikmatnya..

Rabu, 3 Februari 2010

makin banyak kita fikirkan. makin banyak plak nak benda yang harus difikirkan...


salam..pe kabar sume?(bertanya ngan nada ceria)...

sebenarnya aku penat tul...assignment cam tak siap2 je..nape la aku gatai sangat nak sambung belajo...hehehhee.kan dah rasa cam susahkan diri je....

banyak menda kena start balik...refresh balik....ari ni ade quiz fizik plak...soklan kacang betul...rasa malu plak tak leh nak jawab...ehhehehhe mmg takleh jwb pun...ade plak camtu..mmg pun...time aku sekolah dulu boleh je jawab...nape skang ni tak leh plak???adakah aku dah makin nyanyuk atau d timpa penyakit imnesia...inersia..amnesia?..ntah mana satu yang betul...

ni le cabaran yang terpaksa aku harungi...otak aku ni cam penat je..dah sizen kot...

hehehehe...dah le tak de kawan2 yang leh wat aku ketawa..bila balik umah je la aku bercakap ngan linda..nasib bek la dia rajin gak bercakap ngan aku...babnye pendiam..mati kutu la aku..

so the summary is..kuala lumpur ni tak best langsung...

dalam erti kata lain buhsan....sape leh buat aku suka duk sini????angkat tangan skang!!!!!

Isnin, 1 Februari 2010

Banyak Idea tapi Malas...

pening2....assignment banyok...

salam ..pe kabo?lama dah tak nulih ni...nasib baik pandai taip lagi...heheheheh...ape la ko umie...actually aku selalu g melawat blog org je kebelakangan ni ..dan blog yang paling aku suka lawat ialah blog hamka..pastu aku jalan g blog cousin aku linda..dah di booking pun awek ni...hehehe..bagus2..tahniah ye linda,,tunggu giliran aku plak...(miang plak aku ni)...

aku dah agak bz sejak jadi student balik ni...hehehee...mmg adventure jadi student ni...nape plak?pasal aku dah lama tak belajar..otak aku ni kena guna berus dawai....bila aku tgk kawan2 aku yang masih muda ni tekun belajar..timbul rasa nyesal nape la aku tak terus je sambung belajar hari tu...hambik ko...jumpa plak lecturer sebaya ko..haru tul...tapi aku suka new life aku ni...sangat2 fresh..aku rasa bertenaga sungguh....mayb coz aku d kelilingi mereka2 yang masih muda belia...yang aku boleh sedut energy diorg..lalu aku menjadi bertambah muda...forever young..hahhaha..ape ko merepek ni labu...

kalo ikutkan hari2 aku nak tulis pasal dalam otak aku ni banyak idea tapi aku ni malas sangat2..ye lah ngan assignment yang makin bertambah...ngan masa tdo aku makin berkurang..idea yg ade terpaksa dketepikan dulu...kira assignment ddahulukan...hehehhe

life aku mmg bz...yo o je ko ni umie...padahal satu hari kelas ade 2 je...camne leh bz cam PM tu?pasal kelas aku cuma ade satu masa pagi(8:30pg-930pg)...ngan satu masa malam(6:30ptg-9:30mlm)..hebat tul timetable aku...jadi masa siang aku d habis kan d library atau merayau d maju juntion tu...bila balik umah dah malam...siannya kat aku...tapi yelah ni satu pengorbanan demi mengenggam segulung ijazah..semangat tul...

aku pun malas nak taip panjang2 pasal assignment aku lom siap lagi...kepada lecturer2 aku bersabolah mengajor student tua cam aku ni...ye la kadang2 lembab sket ....kadang2 cepat plak masuk dlm otak aku ni...hehehhee..apepun aku cuba buat yang terbaik...

salam sesama insan

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?