klik dulu baru tau....

Khamis, 31 Disember 2009

aku ngan dia...


Namanya kak sal..aku kenal dia sejak tahun 2006 lagi..ni la makhluk Allah yang paling tak berkira d muka bumi ni...aku sayang dia cam kakak aku sendiri..aku dah follow dia dah lama gak..kitaorg kenal kat INSEP(satu course yang paling hampeh kat malaysia ni-ngabihkan duit kerajaan je)walaupun Insep tu tak best tapi telah mengenalkan aku ngan kak sal n ina atau lebih dikenali dak cik.dua2 ni mmg aku anggap best frenz aku masa kat insep..sampai skang aku still anggap diorg ni best fren aku..tak tau la ape diorg anggap aku plak...Kak sal mmg tak banyak cakap...dia bgtau aku bercakap ni memenatkan..hehehhee...dengor aku cakap pun dia dah penat...tu je la selalu dia cakap...tapi aku still nak cakap gak...sbb aku tau dia still dengar ape aku cakap..aku bukan nak promote kak sal ni..tapi hanya Allah yang tahu isi hati aku...dia banyak ngajar aku cara berpesen,cara melawo...pergh kalo korang jumpa kakak2 kak sal ni..mulut mmg boleh tahan la puakanya..tapi hati diorg baik..tu je yg aku boleh cakap...sepanjang aku duk ngan family kak sal..makan cukup..bertambah sihat lagi..kak sal mmg jaga aku ngan baik..kalo nak cite kebaikan dia pada aku mmg berjela2..susah aku nak terangkan ..dia pun tak kisah aku camne..terima aku sbg kawan seadanya...


banyak kenangan lucu ..sedih..sakit ..gembira..dah kita lalui bersama..masih ingat perkataan 'selkom brodbond'..tiba2 kena jadi pengapit terjun..hahahha..siap kena sound ngan mak andam lagi...perangai bio elok sket kat atas pelamin...ketuk dinding bila mak akak takde kat umah...hahhaha..aksi spontan yg paling kelako...panik bila akak sakit perut hr tu...geram bila akak amik baju MU yg doploh tu...hehehhee...malas bila akak suh saya nyapu sampah...lemau bila kakak2 akak balik kg...hahahaha..hopefully akak banyak ingat time kita gembira bersama..

bila sampai masanya terpaksa kuar dr umah dia..mmg aku sedih sangat..tak pernah aku rasa sedih camtu..kalo boleh aku nak ikut dia sampai bila2 pun..tapi ye lah cam mak kak sal cakap aku ni still ade mak bapak..satu hari nnt mesti mak ayah aku akan panggil aku balik nye..aku terpaksa akuinya..aku ingat aku kuat semangat...keluar dr umah dia tanpa setitis air mata ..tp apakan daya...air mata tak tertahan dan terus meraung kat ctu...seperti seorang anak yang terpaksa bercerai susu ngan mak dia..aku menangis time tu..


akok,ke mana pun saya pergi saya takkan lupakan jasa baik akok...sbb tu la saya selalu suh akok simpan signature saya ke...seluo saya ke..mana la tau kot satu hari nnt saya jadi terkenal ke...heheheh...leh akok tunjuk kat org..(berangan betul)..ke mana pun saya pergi..saya akan tetap tersenyum bila teringat kenangan kita bersama..cam dalam lagu mawi ngan danel ..Setiap pertemuan pasti temu titik perpisahan...Saya doakan kebahagian akok dunia akhirat,semg akak d beri kesihatan yang baik,dipermudahkan urusan,saya doakan yang terbaik untuk akak...saya sayang akak...akak sentiasa cantik d mata saya..x kiralah apepun yang berlaku saya tetap kawan akak sampai bila2 pun..tu je saya nak bgtau...miss u..

Rabu, 30 Disember 2009

cite hantu...

Hantu atau setan?susah nak cakap pasal benda ni...aku tak pernah jumpa hantu tapi aku leh rasa kehadiran menatang tu..rasa camne?hehehehehe..rahsia..ntah2 kat blakang korang tu ade sekor...menda ni susah nak d jelaskan oleh pemikiran biasa ni...selama dah dua dekad aku idup aku dah biasa tgk org berubat ni..kenapa aku leh terlibat ngan menda ni?heheheh..sbb family aku kot..nnt ade masa aku cite la...

Selasa, 29 Disember 2009

aduhai hutang...

Hutang...nape rasa sesak je dada ni bila teringat pasal hutang???dah nak masuk tahun baru ni banyak hutang belum di bayar lagi...hutang pose?hutang solat?hutang ngan kawan2 yg dah ilang kemana2 ntah?hutang ngan mak ayah..hutang janji ngan sape2 ntah...huhuhuhu...sangggup ke aku nak pikul sampai mati?..
mmg sukar nak jelas bila kita berhutang?time berhutang yakin bebenor je boleh bayor..bila dah mula berhutang rasa ketagih nak berhutang...tu la tabiat manusia...aku plg banyak hutang ngan Allah...tu yg plg aku takut tapi dah namanya manusia yg leka..aku ttp leka ngan duniawi..sampai bila nak macam ni?????sesok dada aku ...

nape takleh nak tdo ni?

otak aku ni ligat je memikirkan ape nak buat hr esok?dah siap plan nak g mana...hehhehee...banyak la ko punye plan umie..ntahape2 je...(setau aku..aku ni suka buat keje d saat akhir)cakap je nak buat itu ini tp sampai masanya haram tak buat....mmg susah nak lelapkan mata selagi otak tgh memikir ni..arghhhhhhhh!!!!!!

Aku Makhluk Perosak???

Kenapa aku di labelkan macam tu sekali????mmg dah sampai masanya 'benda' tu nak rosak..tapi kenapa kebanyakan 'benda' akan rosak bila aku yang menggunakannya...
nak kata tangan aku tak berbedung time kecik2 dulu..aku tanya mak aku confirm tangan aku berbedung....ape la nasibnya...
kebanyakannya rosak d tangan aku...sampaikan pagar kebun kawan tok aku pun roboh sbb aku...tp aku rasa mmg pagar dia dah uzur kot...dah mmg ptt ganti baru..nasibla kena ngan aku plak..

ape la malangnya d gelar makhluk perosak?cam ulat yg serang tanaman org je aku rasa...ape la diorg ni..hehehhehehe

cinta ke?

Aku ingin sekali mencintai seseorang kerana Allah..tanpa melihat rupanya..tanpa mengetahui apakah statusnya..tanpa memandang kekayaannya...Benarkah cinta sebegitu wujud??

Adakah hidup ku akan bahagia dengan mencintai org sebegitu?Hanya Allah yg tau ape yang tersirat..Kalaulah aku tau ape yang tersirat pastinya cerita hidup ku berbeza..Aku mmg mencintai seseorg..jauh di lubuk hatiku sentiasa berdoa agar Allah dekatkan aku dengannya..tapi dia semakin jauh..lalu aku mengandaikan dia bukan tercipta untuk ku..

Tetapi aku cuma hamba biasa,selalu terbit di fikiran untuk melawan takdir untuk buktikan yang aku juga mampu untuk memiliki cinta yang bukan untuk ku..
Ampunkan aku Ya Allah..

Dunia ini terlalu indah bagi ku..cinta juga datang dan pergi..dimanakag noktahnya??bilakah aku harus untuk berhenti mencari dan berhenti berharap??aku tahu akan sampai masanya..untuk aku bercinta lagi..

Dan engkau bukan milikku lagi ...pergilah sejauh yang mungkin..sampai aku tak bisa mengejar mu lagi...maafkan aku..aku tak mampu untuk mendoakan kebahagianmu kerana aku tau pasti doaku tak seikhlas mana...

Rabu, 23 Disember 2009

bestnya tengok blog orang lain ni...

jeles betul la tengok blog org lain ..cam2 ade..nape la aku takde idea cam diorg ni..betul2 kreatif..kalolah aku ni pandai menulis...dah bape novel aku dah kuorkan..hehehehhe...blog diorg leh buat kita senyum...wat kita gelak..sejak kebelakangan ni aku dah cam ketagih nak baca blog org..tak kisah la blog apepun...ade blog yg kuang ajo,,,ade yang baik budi bahasanya..ade yang mmg tak faham bahasanya...tapi yg penting setiap daripada penulis blog ni ade sesuatu nak d kongsi dengan org lain..tu yg bagusnya..bila baca blog diorg cam diorg ni ade je dekat kita ni,,,tu yg rasa nak aktif tulis dlm blog sendiri..mana la tau kot aku leh glamer cam diorang ni...sbb kan aku ni baru lagi nak merangkak dalam dunia penulisan blog ni..aku kena cari sifu dulu?sape nak jadi sifu aku plak?(sambil garu2 kepala)...aku akan cari masa dalam kesibukan aku bekerja untuk conteng2 dlm blog aku ni(semangatnya dia..)..tulis je la apepun biopun org akan cakap aku ni syok sendiri..tapi apepun kena belajo la dulu...1stly kena cari sifu@sensei kalo dalam bhs jepun...nak ck cite pasal ape?ade ke nnt nak baca blog aku ni(garu kepala lagi)..Tawakal je la...

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?