klik dulu baru tau....

Rabu, 1 Disember 2010

Lovely blog ke blog saya ni???hehehhee

Salam.
Ape cite ngan n3 diatas tuh...actually dapat tag under One lovely bLog..
saya pun tak bape tau sangat camne nak tagging org ke apa...almaklumla selalu je ketinggalan gerabak ketapi..dak2 skang ni advance betul...hehhehee..sebenarnya sblm ni pun ade gak di tag..tapi soklannya susah sangat...hehhehee..tak dapat la saya nak jawab...len kali bg soklan senang2 je k ...cam dak comey ni bagi...hehhee...dak comey yg saya citekan ni ialah..Cik Wan NurNabilah...blog dia mak aih lawo giler..sumpah i tak tipu tau..u tak caya u g sana tengoklah...
anyway sekali lagi dengan kembang idung saya ucapkan jutaan terima kasih ..arIgatou...Xiexie....kepada beliau(skema giler)..kerana sudi memberi award lawo nih...hehhehee..
Nak knl ngan pemberi Award ni klik je kat award ni

Lawo kan????

dan dengan senang hati saya saya cuba menjawab soklan yang telah diberi:

soalan 1: apakah makanan favorite kamu?
nasi ayam..nasi goreng..nasi lemak..nasi...bape banyak nasi da...senang cite..saya ngan nasi ibarat lagu dan irama(poyo lu umie..)

soalan 2: siapakah manusia yang kamu sayang?
Mok ngan ayoh.. adik beradik... sedara mara...bopren2(ramainya)..kawan2..

soalan 3: berikan award ni kepada 4 blogger kesayangan kamu.
mmg betul2 mencabar soklan ni..4 blogger je dia suh pilih..kalo boleh sume sahabat follower saya nak beri award ni..jgn kecik hati ye yg lain...saya tau kamu dah biasa di tagging..saya ni first time so nebes sket...jgn marah ye..
dan insan yg terpilih ialah..jeng..jeng..jeng...
Ni la antara blogger kesayangan saya(kamu juga saya sayang tau) :

Biawak Goreng Nadey
Dan sebenarnya..Semusim Rindu
Kau Untukku
Aura-Su-Aizal

PeaCe.
Nota kaki: happy sangat bila cik Nabila tulis camni
ni la 4 blogger yang kesayangan i:

Kamu kena faham ...


DATO' S M SALIM - CINTA DULU CNTA SEKARANG

Hai cinta dulu-dulu
Cinta malu-malu
Cinta dulu-dulu
Memang susah nak bertemu

Bila sudah dapat bertemu
Nak cakap apapun tak tahu
Tegak berdiri tersipu-sipu
Seram sejuk kaku membisu

Sejak kecil sudah diasuh
Pantang larang dipegang teguh
Mulia sungguh cinta dulu
Adat resam budaya Melayu

Alah cinta zaman sekarang
Sudah terlupa pantang larang
Cinta zaman sekarang
Di khalayak ramai dia pegang-pegang

Kalau ditegur dia meradang
Macam harimau nak menerkam
Maruah bangsa sudah terancam
Kerana perbuatan segelintir orang

Hidup penuh berpoya-poya
Kalau kahwin pun tak kekal lama
Bila dah dapat yang di idam
Habis manis sepah dibuang

Hai cinta dulu-dulu
Ikut nasihat ayah dan ibu
Cinta dulu-dulu
kalau nak kahwin bertanyalah dulu

Berisik-risk bertanya-tanya
Ayah dan ibu dan anak siapa
Bila sudah berumah tangga
Kekal hingga sampai ke tua

Cinta dulu cinta mulia
Ikut aturan budaya bangsa
Hidup mereka sungguh bahagia
Cangkul dan tanah memisahkannya

Nota kaki: saya sangat suka lagu ini dan mau share ngan kamu sumer..liriknya penuh bermakna..pasti muda mudi skang tak bape suka kan...cinta saya versi cinta dulu2 ye..(sbb tu la takde sape nak kan saya..hehhehe)..pegang situ tak boleh..pegang sini tak boleh..anyway amik kan pengajaran lagu ni ye..kalo kamu sayang pasangan kamu tunjukkan betapa kamu menghormati dia dengan menjaga maruahnya..peace.

salam sesama insan

Salam..Award pertama saya..


saya sungguh tak menyangka akan terima award ni...dengan kembang idungnya saya mengucapkan ribuan(sket sangat) ..jutaan terima kasih kepada Cik Lily kerana sudi memberi award ni pada saya..
Jika anda rasa ingin mengenali cik Lily ni..sila la klik kat award di atas tu..klik..jgn tak klik..
walau blog ni tak sehebat mana..saya tak kisah sgt pun..hehehhe..yg pnting dapat jumpa kamu sume di alam maya ni...luv u all

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?