klik dulu baru tau....

Rabu, 6 Januari 2010

Awok dah tua nih...


Mulut cam longkang ....alkisahnya ptg tadi aku nak wat medikel cekkap..dah termasuk dlm syarat2 kalo ko nak further study ko kena buat medikel cekap..bio doktor cek jantung ko ade lagi ke tak?hati ko busuk ke tak(buleh sken ke ni)..nak tgk organ dalaman ko ade masalah ke tak..ye lah kalo ko ade banyak sangat penyakit berbahaya...nnt mesti susoh ko nak wat pinjaman belajo...dah hampir2 nak mati sape nak bg pinjam duit,,wat rugi je...aku agak je la tu purpose nak kena medikel cekkap tu..hehehhehe..mengarutla ko umie..

aku tumpang ayah aku nye klinik panel so takde la bayo mahal kalo nak buat medikel cekkap nih..taikk kucen betul..ade ke patut time aku nak daftar nama ngan konfiden aku bgtau kat kakak yang jaga kaunter tu ayah aku patient klinik nih..dia angguk je..tapi bila dia tgk tang umo aku..leh plak dia cakap kuat2...ayat longkang nya lebih kurang cam ni la.."awok ni dah tak boleh umo dah tua..kene bayor penuh..takleh guna nama ayoh awok..sarat dia kena umo 23 tahun ke bawoh je..awok ni umo dah lebih sangat"ulang dua kali plak tu..(ni loghat temerloh)..aku ape lagi muka dah tersipu2...dalam hati mmg menyumpah le...Antara ayat longkang aku dlm hati kecik aku ni .."woi bangang yang ko nak cakap kuat2 tu nape?selagi aku tak kawin ayah aku tanggung belanja aku tau tak?ko ni mmg tak layak duk depan ni..takde langsung adab sopan..taek kuceng ko"patutnya dia cakap la gaya sopan "cik umie..cik umie kena bayar penuh sbb cik umie dah melebihi 23 thn jadi tak termasuk lagi dlm claim ayah cik umie nnt"kan sedap sket mendengonya..sng aku nak faham..

d sbbkan aku dah biasa kena maki ngan pelanggan...walaupun hati aku panas..aku ttp mmberi senyuman yang tak ikhlas...dan cakap ..kla kalo camtu terima kasih je la...akak kaunter tu tanya lagi kat aku...nak buat tak medikel cekkkap?aku pun cakap tak jadilah...aku nak buat kat Ampang Puteri je la..alang2 aku nak g kl nnt...hhehehehe..cakap tak ingat..nasib bek la jadi anak org kaye..aku pun blah dari klinik longkang tu..

dan berjanji pada diri sendiri..aku takkan dtg lagi klinik longkang ni...hahhahaha..


moral cite aku ni: kisah ni aku jadikan pengajaran buat aku..kalo cakap tu bio la beralas..ikut la nak alas ngan apepun..yang pntg ko tau menjaga hati org len..ingatlah makin org tu tua..makin la dia sensetip..hehhehehe..dan kepada akak kaunter tu dia mmg kena g training belajo berdepan dengan customer..hehehehe..
jgn tiru gaya bahasa aku nih..ye la sekolah pun tak tinggi mana pun..dari darjah 1 sampai tingkatan 5 duk tingkat 1 je...ngeh..ngeh..ngeh..

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?