klik dulu baru tau....

Jumaat, 1 Januari 2010

1st entry aku untuk hari baru..tahun baru ...


Assalamualaikum wbt(ceh..bersopan sungguh aku)


nape la tangan ni gatai je nak taip ni...cam mencurah2 je idea aku ni..tapi bila dah buka laptop bayo(Vaio) aku ni..kosong plak otak aku ni ha...cet podah..buang masa tul la...hehhehhee..

actually aku nak cite...lepas jumaat ni sahabat satu class aku dr form 3 sampai form 5 nak kawin..hehhehhee...nama dia A____.bio je la tempat kosong ..saja malas nk bgtau org len...dia buat kecik2 je..takde bersanding ..lepas akad nikah wat kenduri doa selamat...tu y bgs nya..tapi sebenornya aku mmg dah lost contact ngan dia lepas abis sekolah beberapa tahun yg lalu...yela masing2 sibuk nak mencari arah tujuan sendiri...aku pun lebih banyak bertapa sampai skang tok habis lagi pertapaan aku...ye la nak dapat ilmu kebal bukan senang(yo oo je ko ni umie...)

tapi yang paling kelakonya...si A ni ade kuarkan senarai nama yg leh datang kenduri kawin dia ni ha...mana tak geli hati..sape2 yang dah blacklist nama tak akan menerima jemputan...tapi aku ni bernasib baik sbb tak pernah kutuk dia kot so nama aku tak d senarai hitamkan...yang bgtau aku ni si S...dia cakap ade empat tiket je bermakna 4 org kawan je la(dia wat majlis tertutup je kot atau vvip ngan vip je leh masuk ...hehhehe)...yang dapat pegi si R..si B..si S..n si umie(aku la tu)..so hampir 90 persen dak ex class aku telah d senarai itamkan...hahahaahha....mmg keji(ayat pinjam dr blog wan) statement ni..

tetapi maafkan aku A....aku tak dapat nak g kenduri ko...tq coz jemput aku.terharu tul aku even kita dah lama tak jumpa ...sob..sob..sob...ko jgn serik lak nak jemput aku lagi..mana la tau kot tiba2 je ko dapat ilham nak bersanding plak...tak pun wat majlis sambut menantu ke...sambut anak ke...aku takleh jejak tanah selama 18 hari kalo tak pertapaan aku akan menjadi sia2(alasan paling bongok pernah aku bg)......hehehe...jgn marah...ade la sbbnya aku tak dapat menghadirkan diri ke majlis ko...walaupun jauh aku doakan kebahagian ko ...smg diberkati dan d rahmati Allah..takde sape yang boleh beri ko kebahagian kecuali diri ko sendiri...yela kalo ko fikir ko bahagia...mmg ko bahagia la....salam sesama insan
(satu soklan nak tanya ko ni umie...dia baca ke blog sengal ko ni ha???????)

WelCome New Year.........


Aku tak tau ape yang aku nak citekan ...layan je la ape yang ade dlm kepala otak aku ni...hehehehe...kalo sebut tahun baru mesti org tanya ape azam baru...AZAM(saja aku bold kan supaya aku sedar ape aku nak citekan )..aku lebih suka guna word planning atau perancangan coz azam ni cam tak bape konkrit...ntah2 tak sampai ujung thn aku dah lupa apa azam aku so..

Perancangan aku tahun baru ni:

a) sambung belajo- make sure dapat 3.5 above(cam bijok je pala otak aku ni) supaya bila dah abis belajo aku tak perlu tanggung utang...hehehhe..leh senang lenang ngan wit gaji aku tanpa memikirkan utang belajo blum d selesaikan ...

b) Aktif ngan OISCA - start tahun ni aku nak jadi org gila kose dalam oisca...hapuskan birokrasi dalam oisca (ceh cam ahli politik je)...hehehe..aku pun dah ade jawatan dalam oisca...camne aku dapat jawatan ni?(pasal aku sorg je pompuan yang datang yg dtg meeting baru ni....hehehhe bukan sbb aku best pun)tapi ok je..aku terima kenyataan ni ngan redha..

c) Buat lawatan ke Oisca Indonesia - ni janji aku dah lama ..aku nak jumpa kawan2 lama aku kat oisca jepun...jumpa dwi sensei..jumpa sofie san..jumpa dian san...erik san..harie san..ramai gak kawan aku kat sana ..

d) g lawat terai san kat myanmar(kekasih gelap aku kat jepun even dia ni lebih cerah dari aku)- nape lah dia nak jadi volunteer kat myanmar tu..jgn dia kawin ngan org myanmar dah le..kalo dia jadi boluntia kat cni kan best...hehehhee...

e) cari calon suami ( ni stetment yang paling desperate aku rasa) - Aku doakan dipermudah jodoh aku dah le...ade ke takde depends pada my destiny..takde lah aku nak salah sesape kalo takde jodoh ..hehhehe..so dun worry be happy..
happy..happy...hehhehee

f) perbaiki diri( ini yg terbaik sebenornya)...cuba ko ikut contoh jaja(she is my idol) cool n positif je...baiki diri ko dulu sblum ko nak jadi yg terbaik buat org len...belajo menerima teguran org len...tingkatkan keyakinan diri...be more more funny to ur frenz...hehhehe..gembirakan hati org dulu..

apepun planning aku thn ni...moga dipermudahkan Allah...tahun 2009 telah berlalu..dan telah banyak kenangan pahit manis telah d lalui...smg tahun ini lebih baik dari thn sebelumnya...smg tiada tangisan duka...smg sume org yg aku sayang sentiasa sihat dan bahagia..

Selamat tinggal 2009..n yokoso 2010..

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?