klik dulu baru tau....

Selasa, 5 Januari 2010

Jalan2 je...




dah banyak hari juga aku tak menulis...banyak jalan2 tgk blog org je....tak semua blog yg aku lawat tu best..kadang2 meluat gak.,bila ade yang tunjuk gambar berpelukan ngan couple masing2..seperti yang diorg akan cakap bila kita tak senang nak tgk "ade aku kisah"...ape nak jadi ngan duni akhir zaman ni kan?aku rasa ramai remaja skang atau org dewasa cam aku ni atau manusia yang bergelar hamba Allah ni dah tak kenal mana satu salah..mana satu baik..atau lebih tepat halal dan haram..aku takde la baik pun tapi Syukur Alhamdulillah..aku still ingat aku ni hamba Allah..kalo dah tau namanya hamba tu ...kena la ikut perintah..jauhkan dr ape yang di larang...
ade gak blog yang best dan bermanfaat untuk aku jadikan pedoman..moral of the aku jalan2 ni..takde sape pun yg perfect dlm dunia ni...saling ingat mengingat je la antara satu sama lain je la..ape ko nak cakap ni umie Oi!!!!


aku sedey kita dah makin tak kisah...kita dah tak jadi penyibuk lagi..kita dah tak heran lagi...dalam paper pun berita jenayah cam takde kurangnya...buang anak dah makin menjadi2 gak..kita cuma tau cari salah je...kita cuma tau menyalahkan org je...tapi kita tak pernah nak cari puncanya dan perbetulkan dari awl lagi...yang salah terus salah...dan yang lagi best kita takut untuk memperbetulkan...


semua org ngan dunia sendiri...sbb dah tak mau amik kisah hal org lain...ko wat maksiat..ade aku kisah?ko curi motor...ade aku kisah?jgn ko curi motor aku dah le...ko nak rogol anak org pun...ade aku kisah?jgn ko rogol anak aku dah le...kita dah jadi masyarakat yang tak kisah...aku pun tak suka ko amik tau kisah aku...INILAH NAMANYA MASYARAKAT TAK KISAH..ade aku kisah?hehhehehe..banyakla ko punya kisah..


Aku merepek ke ni??????ntahla...aku cuma terkilan ngn sikap kita2 sume...kita biarkan saja...dan terus biar....lalu kita jadi masyarakat yg terbiar dan terpinggir...tunggu bala je la...(kena hafal doa selamat ni...)


kawan2 janganla merokok..please la jgn merokok...aku pernah jual streamyx kat perokok tegar...bila aku offer streamyx kat dia..aku agak anak2 dia masih bersekolah...so point aku offer streamyx untuk anak2 dia belajar...aku cite berbuih2 kebaikan streamyx ni untuk masa depan anak2 dia...tapi lastly dia cakap tak nak coz takde duit..aku offer pakej paling rendah..still dia tak nak..takpolah kalo dia fikir internet tu takde kena mengena ngan masa depan anak2 dia...dan ape yang aku paling kesalkan bila dia pegi kaunter rokok beli 4 kotak rokok dunhill..aku nampak dia kuarkan not merah...aku tak bape harganya rokok...terus aku menyumpah dalam hati.(rokok ko boleh beli..tu boleh menjaminkan masa depan anak ko ke?aku tak kisah ko tamik streamyx ngan aku pun...tp aku benci bila ko cakap ko takde duit..tapi ko leh guna duit tu beli rokok..tak payah jadi bapak org la.)mmg time tu aku geram..tapi nak buat camne...mmg malang bercakap ngan org yg tak reti bahasa..buat naik darah tinggi je...hehehhehe..ape da..point cite aku ni..aku terpaksa menjadi manusia yng hipokrit bile berdepan ngan perokok ni..aku rasa nak tunjal2 je kepala dia..tapi aku tau tak semua perokok ni teruk..
hopefully tak ramai bapa yang merokok mengabaikan kepentingan anak2 demi sebatang rokok..
aku tekankan sekali lagi "aku benci perokok"(sbb tu la ko ni single lagi umie..hehhehee)




1 ulasan:

asLeenda berkata...

ye2...aku pun xsuke org merokok...hahhaha...

Saya telah menyertainya..Anda bagaimana?